MagyarDeutsch

Környezetvédelem - Leírások>Víztisztítás, Szennyvízkezelés - Háztartási vízszűrőkHáztartási vízszűrők
A szűrő beszerelésének indokai

DIN 1988, 2. rész, 8.1.1. fejezet "Az ivóvízzel együtt alkalomadtán kis szilárd anyagrészecskék, mint pl. a korrózió hatására leválló részecskék és homokszemcsék kerülnek bele a háztartási szerelvényekbe. Az ilyen részecskék károsodást okozhatnak a csővezetékekben bemélyedések és lyukak formájában, az idő folyamán zuhanyrózsákat vmint pezsgőfúvókákat tömíthetnek el vagy a szerelvények működését zavarhatják. A szűrők hosszútávon megakadályozzák az ilyen jelenségeket, ha megfelelő DIN 19632 szerinti áteresztési kapacitással rendelkeznek.

A szűrő beépítésének időpontja
DIN 1988, 2. rész, 8.1.3. fejezet "A szűrőt időbeli sorrendben az ivóvízberendezés első feltöltése előtt és helyileg közvetlenül a vízóra után kell beszerelni. A DIN 1988 8. részének megfelelően rendszeres karbantartás igényel. A már meglévő házi szerelvények kiterjesztése esetén vagy nagyobb otthoni berendezések kicserélésekor célszerű egy további szűrő beszerelése az átmenetnél, hogy megakadályozzuk a már meglévő vezetékszakaszban lerakódott szilárd anyagrészecskék beömlését."

Megkülönböztető jegyek
Nem visszaöblíthető szűrő = gyertyaszűrő (finomszűrő) Ebben az esetben a tisztítási folyamat a szűrőbetét (szűrőgyertya) kicserélésével következik be, aminek segítségével az eredeti áteresztési kapacitás újból helyreáll. Higiéniai okokból a (pótszűrőgyertya-) cserét 6 havonta kell elvégezni (DIN 1988, 8. rész).

Visszaöblíthető szűrő = visszaöblítő szűrő
A visszaöblítő eljárás során az ivóvízszűrőket fordított irányban járja át a víz, miközben a szűrőben visszatartott részecskék az öblítővízben kerülnek ki a szabadba. A DIN 1988, 8. része szerint a visszaöblítő szűrőknél legkésőbb minden 2. hónapban ellenőrzést kell végezni átöblítéssel együtt. Az egyszerű kivitelű mechanikai vízszűrőktől az aktívszenes vízelőkészítőkön át, egészen a teljesen automatizált vízlágyítókig mindenfajta kivitelben illetve nagyságban állunk lakossági és közületi megrendelőink rendelkezésére. Kérje katalógusunkat vagy tekintse meg mintatermünket!

Környezeti kármentesítés
Az általunk alkalmazott eljárások kiterjednek a technika mai színvonalán, a kármentesítésekkel kapcsolatban szóba jöhető összes fizikai ill. kémiai eljárásra. Az ESPA Kft. fiatal, dinamikus és képzett szakembergárdája a mögöttes technikai háttérrel képes a Megbízók igényeinek a kármentesítési projektek minden szegmensében megfelelni. A cég komplett kármentesítési fővállalkozások lebonyolítására is alkalmas.

Technikai háttér
Az ESPA Kft. technikai hátterét a nagyrészt saját fejlesztésű és gyártású, azonnal bevethető kármentesítő berendezések és berendezés komponensek alkotják. A cég nagy előnye, hogy a németországi PRANTNER GmbH európai leányvállalatainál fellelhető technológiák is igény esetén rendelkezésre állnak. A folyamatosan frissített európai adatbázis és referencialista emellett lehetővé teszi, hogy az egyes kármentesítéseknél az üzemeltetési tapasztalatokat is figyelembe véve a legoptimálisabb eljárásokat dolgozzuk ki és ajánljuk ügyfeleink figyelmébe.

Környezetvédelem - Leírások index | Víztisztítás, vízelőkészítés | Víztisztítás, vízlágyítás - Szűrés, sótlanítás | Víztisztítás, Szennyvízkezelés | Membrántechnológia | Reverzozmózis | Víztisztítás, Szennyvízkezelés - Mikroszűrés, Nanoszűrés | Háztartási vízszűrők, szennyvízkezelés és víztisztítás | Környezeti kármentesítés | Aktívszenes szűrés vízoldalon | Aktívszenes szűrés levegőoldalon | Környezetvédelem - Kilevegőztetés, sztrippelés | Környezetvédelem - Katalítikus oxidáció

Környezetvédelem, Levegőtisztaság védelem, Víztisztítás, Szennyvízkezelés, Kármentesítés